Nieuwe wet – veilig kopen in Oostenrijk

Per 1 januari 2018 is er een nieuwe wet – Raumordnungsgesetz in het Salzburgerland van kracht geworden. Door deze wet zal in gebieden die voor permanente bebouwing zijn aangewezen niet langer zonder meer verhuur aan toeristen worden toegestaan.

Voor eigenaren van een AvenidA-appartement in Kaprun, Zell am See, Saalbach of Leogang die professioneel worden verhuurd via Alpin Rentals, verandert er helemaal niets. Deze eigenaren kunnen blijven verhuren en ook bij een eventuele verkoop mag de koper straks doorgaan met verhuur aan toeristen.

Dit betekent dat woningen met een toeristische bestemming schaarser zullen worden. De vraag is onverminderd hoog en het aanbod op de toplocaties wordt alleen maar schaarser.

Wanneer u elders in Oostenrijk een vakantieappartement wilt aankopen is het echt raadzaam om u bij aankoop van het onroerend goed in Oostenrijk goed te laten informeren over wat wel en wat niet kan.

Kijk voor beschikbare AvenidA-projecten op onze website. Bij deze projecten kunt u met een gerust hart een appartement kopen die voldoet aan de nieuwe wetgeving. Ter plaatse wordt u juridisch en fiscaal begeleid door een professioneel team bestaande uit een Steuerberater en een Rechtsanwalt.