Appartement in Oostenrijk: Huren of Kopen?

26 augustus 2020
Stockinggut by AvenidA Leogang Oostenrijk

Oostenrijk is een prachtig land waar je je helemaal thuis voelt. Het is een echt paradijs voor sport- en natuurliefhebbers. Geen wonder dat zoveel mensen er naartoe gaan. Ben jij zelf ook helemaal fan van Oostenrijk en reis je er vaak naartoe? Dan heb je misschien al eens overwogen om een appartement te huren in Oostenrijk of zelfs te kopen. Allebei een goede optie, maar waar kies je voor? Lees onze vergelijking van huren of kopen en kijk welke optie het beste bij jou past!

Een appartement in Oostenrijk kopen

Een woning in Oostenrijk kopen is heel interessant. Er zitten veel voordelen aan het kopen van een appartement. Wij hebben ze voor je op een rij gezet:

appartement huren in OostenrijkJe eigen woning op een toplocatie

Een van de grootste voordelen van kopen is dat je altijd je eigen plekje hebt. Als je graag naar skigebieden gaat, zoals Zell am See of Hinterglemm, dan kan het zijn dat die in het wintersportseizoen snel zijn volgeboekt. Met je eigen woning heb je daar geen last van. Je kunt altijd terecht in je vakantieappartement en komt na een lange autotocht met een thuisgevoel binnen. Al jouw spullen en voorzieningen naar jouw wens en smaak ingericht!

Een goede investering

Kopen brengt niet alleen vrijheid met zich mee, maar het is ook een goede investering. De Oostenrijkse markt is namelijk erg stabiel in de politiek en het financieel klimaat. Prijzen op de vastgoedmarkt zijn de laatste jaren zelfs gestegen. Mocht je de woning daarom later willen verkopen, dan ben je vrij zeker van een stijgende waarde van jouw woning.
Naast een stijging in prijzen, heb je ook voordelen door de strenge wetgeving die geldt in Oostenrijk. Consumenten zijn erg goed beschermt door de wetgeving. Wil je bijvoorbeeld nieuwbouw kopen? Dan gelden er strenge regels omtrent bouw- en garantie kwaliteit en heb je de zekerheid van 3 jaar garantie op eventuele verborgen gebreken.

Interessant voor verhuur

Hou verhuur in gedachten bij het kopen van een woning. Naast dat je zelf meerdere keren per jaar je vakantieappartement in Oostenrijk kunt bezoeken, kun je ook jouw huis verhuren en daarmee extra inkomen verdienen!

Neem je een appartement op een resort? Dan zijn er verschillende resorts die volledig beheer en verhuur voor jou regelen. Zo heb je er zelf geen omkijken naar en weet je zeker dat alles in goede handen is.

Laat je bij de aankoop van een vakantieappartement altijd goed informeren door een Treuhand over de juridische consequenties van de aankoop, mogelijkheden voor eigen gebruik en over een eventuele verkoop op termijn.

Een appartement huren in Oostenrijk

Huren is een aantrekkelijke optie en veel bezoekers kiezen hiervoor. Het geeft je fijn onderdak en voorzieningen voor een kortere periode.

Voor korte termijn

Bezoek je Oostenrijk vaker, maar ben je nog niet klaar voor de grote stap van een aankoop? Dan is een appartement huren in Oostenrijk een uitstekende optie voor een kortere periode. Door te huren heb je, in tegenstelling tot kopen, geen ‘groot’ bedrag nodig. Zo hou je op korte termijn je geld. Bezoek je Oostenrijk echter vaker? Dan adviseren we toch te kijken naar de mogelijkheden om te kopen. Je bent namelijk op lange termijn meer geld kwijt en meer beperkt met huur dan koop.

Verschillende locaties ontdekken

Hou je ervan om veel nieuwe gebieden in Oostenrijk te ontdekken? Huur dan wat appartementen op verschillende locaties en ontdek wat ze jou te bieden hebben. Wanneer je een woning huurt kun je makkelijk van plek naar plek gaan.

Het kan zijn dat je ‘de plek’ voor je vakantieappartement nog niet hebt gevonden. Het is goed om je opties te bekijken als je later toch misschien wilt kopen. Daarom stellen we voor om diverse locaties uit te proberen. Heb je de plek gevonden? Kom er een aantal keer terug zodat je zeker bent van je zaak.

Zit nergens aan vast

Het voordeel van huren is dat je, net zoals in ieder land, nergens aan vast zit. Als je geen interesse hebt om je in het lange termijn bezig te zijn met een woning en alles wat daarbij komt kijken, dan is huren beter. Zo vermijd je lasten waar je geen zin in hebt of nog niet klaar voor bent.

Huren of toch kopen?

Of je een appartement moet huren in Oostenrijk of toch beter kunt kiezen voor een koopwoning, verschilt dus uiteraard per situatie. Wil je namelijk iets voor korte termijn, heb je je perfecte locatie nog niet gevonden of heb je de financiën nog niet? Dan adviseren wij om te huren.

Heb je de financiën wel, jouw ideale locatie wellicht zelfs al gekozen? Dan kan kopen een goede optie voor je zijn. Second Home Invest bemiddelt bij de aankoop van verschillende luxe appartementen op toplocaties in Oostenrijk en helpt je stap voor stap door het gehele proces. Bekijk ons aanbod vakantieappartementen in Oostenrijk!

 

 

Disclaimer: De informatie verstrekt in onze blogs is louter voor algemene informatieverstrekking bedoeld. Rendement kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder maar niet beperkt tot marktschommelingen, economische omstandigheden, wisselkoersen, politieke gebeurtenissen, prestaties van de verhuurorganisatie en andere externe variabelen. Daarnaast kan wetgeving m.b.t. bijvoorbeeld het gebruik van de woning, fiscaliteiten en verhuurmogelijkheden zonder aankondiging gewijzigd worden.
Wij raden alle potentiële investeerders aan om onafhankelijk advies in te winnen en hun eigen onderzoek te doen. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor verliezen of schade die voortvloeien uit het vertrouwen op de informatie verstrekt in onze blogs of het nemen van beslissingen op basis van deze informatie.